AKTØRER

KOM OG DANS HERNING

Kom og Dans giver dig danseglæde og lyst til at kaste dig ud i bevægelse til Swing og Rock`N`Roll musik. Kom og vær med – det eneste der kræves, er lyst til udfoldelse på dansegulvet! Vi danser hver tirsdag aften

læs mere på vores hjemmeside

Herning Møntsamlerforening


Herning Møntsamlerforening er stiftet den 24 Oktober 1972

Herning Møntsamlerforening er en meget aktiv forening og de har medlemmer over hele Danmark. Deres formål er at være behjælpelige med at opbygge private samlinger, afholde medlems-anvisningssalg.

Herning Møntsamlerforening vil også meget gerne udbrede kendskabet til numismatik ved at afholde foredrag, udstillinger og samarbejde med andre foreninger.

læs mere om os på vores hjemmeside

Herning Astronomiforening


Herning Astronomiforening er stedet, hvis du interesserer dig for at kigge på stjernehimlen og gerne vil lære mere om universet.
Vi har medlemsaften den sidste torsdag i hver måned, undtagen juli og december.
På vores medlemsmøder har vi oplæg om aktuelle astronomiske emner, samtidig med, at der er tid til social hygge og debat.
Vi arrangerer observationsaftner ved særlige astronomiske begivenheder, eller når vejret er ideelt.
Teleskopet på foreningens observatorium er koblet op på en skærm i vores medlemslokale, så vi alle kan følge med i, hvad der sker.
Vi arrangerer guidede turer, hvor vi fortæller om vores solsystem og går en tur på astronomistien i naturskønne omgivelser.
Alle er velkomne.

Læs mere om os på vores facebook side

FOF Herning


Læs mere på vores hjemmeside>

DOF Herning


DOF Herning er en uafhængig aftenskole i rivende udvikling.
Med mere end 50 års traditioner og erfaring i bagagen er vi ikke bange for at gå nye veje og tilbyde emner og undervisningsformer, der lever op til forventningerne hos nye generationer.
Vi har egne, velindrettede lokaler på Bornholmsvej, og benytter i øvrigt faciliteter i bl.a. DGI-huset.

Vi er stolte over at være førende i Herning inden for områder som aktiviteter for forældre og småbørn, bevægelse i vand og seniordans. Vore hold kendetegnes altid af en hyggelig stemning og engagerede undervisere.
Vi ser vore kurser som en integreret del af Hernings kultur- og fritidsliv, og deltager ofte og gerne i fælles events og aktiviteter med andre foreninger.

Vi er altid lydhøre over for forslag og ideer fra nuværende og kommende kursister, så har du et kursusønske, der endnu ikke er med i vores udbud, så kontakt os – måske finder vi mulighed for at oprette det pågældende hold i næste sæson.


Læs mere om os på vores facebook side

Herning Fotoklub

Herning Fotoklub er den ældste af de eksisterende fotoklubber i Herning med rødder helt tilbage til 1940’erne, hvor en flok ivrige og entusiatiske amatører stiftede klubben.
Gennem de mange år, der er forløbet siden, er der sket store forandringer både inden for klubben samt det udstyr, som anvendes i dag.

Fra starten var det optagelsen af fotoet og det efterfølgende mørkekammerarbejde og kemien, der var med til at danne de mange papirbilleder, som klubben optog og viste på klubaftenen.

I dag er det stadig optagelse, men det tidligere arbejde i mørket er nu afløst af arbejdet på computer ved hjælp af fotoredigeringsprogrammer, der giver billeder, stadig på papir men også i form af billedfiler til fremvisning på de mange skærme, der anvendes i dag.

Det eneste, der ikke er ændret er amatørens lyst og evner til at fange de gode øjeblikke og fortælle historien i billeder. Herning Fotoklub er et godt forum, hvor medlemmerne snakker, diskuterer og hjælper hinanden videre med at dygtiggøre sig på dette spændende felt, men stadig på amatørbasis – det er fortsat “lysten, der driver værket”.

Vi har stadig plads til glade amatører, der vil med i klubben, hvor du både kan få tips og gåde råd af erfarne medlemmer og sidst men ikke mindst få del i det gode sociale miljø, der hersker hos os.


Læs mere på vores hjemmeside>

Fotoklubben Midtjylland

Fotoklubben Midtjylland i Herning består af en meget bred samling fotointeresserede. Vi er en god blanding af unge, ældre, nybegyndere og mere erfarne fotografer, og der er plads til alle. Ligesom vi spænder vidt og bredt hvad angår alder og erfaring, så er interessen for foto bredt fordelt ud over emner som for eksempel:

• Action • Dyr • Koncert • Arkitektur • Reklame • Mode • Macro
• Model (M&K) • Natur • Portræt • Redigering oma.

Mange fotoklubber er de rene kaffeklubber, hvor kameraet sjældent kommer op af tasken. Sådan er det bestemt ikke i Herning, hvor vi nok kan betegnes som yderst fotoaktive. Vi fotograferer mere end vi snakker.

Kun meget sjældendt har vi noget, der minder om undervisning på programmet – for det er kun i fælleskab, vi kan løfte opgaverne med skaffe nogle interessante og gode fotomuligheder. Så forvent ikke at du kommer i aftenskole…


Læs mere om os på vores hjemmeside

Footloose Linedancers

Vi tror på:
At det først og fremmest skal være hyggeligt og sjovt at danse linedance

Vi tror på:
At linedance giver god motion og sved på panden

Vi tror på:
At vi bliver glade mennesker af god musik og bevægelse

Vi tror på:
At der er plads til os alle, vores forskellige niveauer og vores forskellige musiksmag

Vi tror på:
At vi sammen kan skabe den gode stemning og det gode dansemiljø
Læs mere på vores hjemmeside>

Tango Midtvest

Argentinsk Tango er en improviseret dans, der kræver stor opmærksomhed på hinanden som dansepartnere. Dette er med til at forstærke det smukke, intime og følelsesmæssige udtryk i dansen.

Tango MidtVest, er en forening af frivillige tangoentusiaster med passion for den Argentinske Tango. Vi er en broget og mangfoldig flok af mennesker, der modtager undervisning i forskellige sammenhænge i Midt og Vestjylland.

Nogle er lige begyndt at danse tango. Andre har danset i flere år.

Vores fællesskab bygger på vores passion for den Argentinske Tango og for samværet og kulturen omkring tangodansen, musikken og poesien.

Vi tilbyder undervisning i tango, uanset din alder og danseerfaring.

Har du også lyst til at lære nye figurer, ny musik og nye danseentusiaster at kende?

Så glæder vi os til at byde dig velkommen i Tango MidtVest!

Læs mere om os på vores hjemmeside

Boomerang Poser

Hvad er en Boomerang Pose?
En stofpose syet af reststoffer fra private donationer, genbrugsbutikker og tekstilindustrien. Posen lånes med hjem og afleveres på dens oprindelsessted når man er færdig med at bruge den.
Den kommer tilbage så andre kan have glæde af den.
Hvem er vi?
Vi er en gruppe af frivillige som elsker at gøre en forskel i vores lokalområde, og som nyder hinandens selskab.
Vi syer
Mandag 10-13
Onsdag fra kl 15-18.
Vi holder til på værkstedet i Huset no7 – Nørregade 7 i 7400 Herning.
Vi er en del af et internationalt fællesskab som kæmper for at erstatte plastikposer med muleposer for at beskytte vores miljø.
Skal jeg kunne sy for at være med??
NEJ! Det er ikke nødvendigt at du kan sy for at blive frivillig hos os. Vi har mange andre opgaver som du kan udfylde, f.eks. mangler vi altid at få klippet og revnet nyt stof til poserne, eller du kan måske sidde og smelte enderne på vores hanke –
Hvis du har lyst til at lære at sy, hjælper vi gerne og vores personlige rekord er Dorte som lærte at sy på to dage 🙂
Alle kan være med i systuen i Herning og Vi glæder os til at se dig!

Læs mere på vores Facebook side>

Mangler din forening på listen kontakt kontoret.