Fede fællesskaber

Justerbar(t)

Gocards Justerbar(t)

Frivilligt arbejde der giver mening!

Kunne du tænke dig at være en del af Hernings nye eventbar?  Måske at blive en del af et musikudvalg, planteudvalg, instruktørudvalg, kunstudvalg, brætspilsudvalget eller øludvalg?

Justerbar(t) er et nyt tiltag i Huset No7s cafe, hvor tanken er at give dig en mulighed for at præge ungdomskulturen i Herning – i nogle rammer med masser af hygge, kultur og fællesskab.

Tre frivillige er sammen med Huset No7 igang med at skabe et samlingssted, hvor der er plads til et brætspil over en god kop kaffe eller en øl. Et sted hvor der er mulighed for at lave jamsessions, strikkecafe, poesiaftener. Et sted hvor du kan komme og spille på klaveret, læse højt af din nyeste digtsamling, sætte gang i en ludoturnering eller lave netværkscafe for tilflyttere. Kort sagt bliver eventbaren et sted, hvor der er plads til alle dine ideer.

De afholder fredagscafe hver første fredag om måneden kl. 15:30 – 20:00

Kunne du tænke dig at være med?
Så kontakt

Posepigerne

Vi er så heldige, at have vores egne “Posepiger”.
 
De laver Huset No7`s flotte poser.
De er helt gratis og ikke mindst bæredygtige, da de er lavet af genbrugmaterialer – WHATS NOT TO LIKE ! 

Posepigerne møde hver tirsdag kl. 9-12 og har du lyst til at hjælpe til, så møder du bare op.

Nuancer

Janet har startet LGBTQ+ fællesskabet ’Nuancer’ op her i Herning.
Hvad er dette fællesskab, og hvem kan være en del af det? Lær mere om hvad Nuancer er, og hvorfor dette fællesskab er vigtigt.

Hvad er Nuancer?
Nuancer handler om sammenhold og plads til forskellighed. Det er et sted, hvor LGBTQ+ mennesker kan mødes og føle sig velkommen.
Det skal være et sted, hvor der er plads til at dele og et sted, hvor man ikke føler sig alene.
Tryghed er virkelig vigtigt. Sammen med dette, er det også et sted, hvor man kan komme og have det sjovt.

Nuancer har til formål at få folk til at føle sig mere tilpas i deres egen by. Så de har et sted, hvor de føler, de hører til, fortæller Janet.

Visionen for projektet er at skabe et frirum til LGBTQ+ mennesker i Herning. Her kan man mødes, og der kan planlægges events, som er relevante for denne målgruppe.

Det er et sted, hvor man kan mødes med ligesindede, og måske kan det gøre, at man ikke føler sig alene.

Der afholdes fællesskab hver 2. fredag om måneden kl. 18:00 – 21:00

 
 

Fars Legestue

Er du far?
Så læs lige med her!
 
Citat fra www.alt.dk – ”Man bliver hurtigt sat ude på et sidespor som far, og derfor var det meget vigtigt for mig at bruge tiden og tage en stor del af barslen – også for at været knyttet til mine børn fremadrettet,” siger Nikolaj Harmon fra København
Han startede sin egen fædregruppe, da han savnede et fællesskab med andre fædre.
 
Derfor vil vi i Huset No7 gerne gøre det mere tilgængeligt for fædre i Herning kommune, at indgå i et fællesskab sammen med andre mænd og børn.
Du og dit barn kan komme i Fars Legestue i morgen, onsdag imellem kl. 9 og 12.
 
Ingen tilmelding eller fast mødetid, kom når du og baby er klar.
Det er GRATIS

Pilsner- og perleplader

Det er altid hyggeligt at sætte perler på plader, men det er endnu mere hyggeligt, når vi sidder og sætter perler på plader i fællesskab i cafeen.

Der findes ikke noget bedre, end at have en pilsner ved siden af, så kom forbi og hyg med os hver torsdag fra kl. 16.00 – 20.00 i Caféen.
 
Perler er gratis!

7.4 teen dancecrew

Flere oplysninger kommer senere

Salsa

Flere oplysninger kommer senere

Malerfællesskab

Vi har et hyggeligt malerfællesskab, som kunstner bare kommer forbi for at male sammen med andre om tirsdag kl. 10 – 14.

Fra Garn til Barn

Flere oplysninger kommer senere

Husets skæve kor

Vi har Husets skæve kor 1 -2 gange om året, hvor mange kom for at synge.

Øvelser bliver typisk 4,5 gang og så afslutter med en 30 min koncert for familie og venner.

Det plejer at være populær i Huset.

Formiddagsstrik

Flere oplysninger kommer senere

Tango Midtvest

Argentinsk Tango er en improviseret dans, der kræver stor opmærksomhed på hinanden som dansepartnere. Dette er med til at forstærke det smukke, intime og følelsesmæssige udtryk i dansen.

Tango MidtVest, er en forening af frivillige tangoentusiaster med passion for den Argentinske Tango. Vi er en broget og mangfoldig flok af mennesker, der modtager undervisning i forskellige sammenhænge i Midt og Vestjylland.

Nogle er lige begyndt at danse tango. Andre har danset i flere år.

Vores fællesskab bygger på vores passion for den Argentinske Tango og for samværet og kulturen omkring tangodansen, musikken og poesien.

Vi tilbyder undervisning i tango, uanset din alder og danseerfaring.

Har du også lyst til at lære nye figurer, ny musik og nye danseentusiaster at kende?

Så glæder vi os til at byde dig velkommen i Tango MidtVest!
Læs mere om os på vores hjemmeside

Herning Esport

Herning Esport blev i 2019 stiftet med det formål at gøre esporten mere tilgængelig i Herning Kommune. Vi er en Esport forening drevet af ildsjæle, der alle ønsker at give vores medlemmer en rigtig god og lærerig  oplevelse, når de spiller eller dyrker Esport hos os.

Læs mere på vores hjemmeside

Herning Møntsamlerforening

Herning Møntsamlerforening er stiftet den 24 Oktober 1972
Herning Møntsamlerforening er en meget aktiv forening og de har medlemmer over hele Danmark. Deres formål er at være behjælpelige med at opbygge private samlinger, afholde medlems-anvisningssalg.
Herning Møntsamlerforening vil også meget gerne udbrede kendskabet til numismatik ved at afholde foredrag, udstillinger og samarbejde med andre foreninger.


Læs mere om os på vores hjemmeside

Fotoklubben Midtjylland

Fotoklubben Midtjylland i Herning består af en meget bred samling fotointeresserede. Vi er en god blanding af unge, ældre, nybegyndere og mere erfarne fotografer, og der er plads til alle. Ligesom vi spænder vidt og bredt hvad angår alder og erfaring, så er interessen for foto bredt fordelt ud over emner som for eksempel:

• Action • Dyr • Koncert • Arkitektur • Reklame • Mode • Macro
• Model (M&K) • Natur • Portræt • Redigering oma.

Mange fotoklubber er de rene kaffeklubber, hvor kameraet sjældent kommer op af tasken. Sådan er det bestemt ikke i Herning, hvor vi nok kan betegnes som yderst fotoaktive. Vi fotograferer mere end vi snakker.

Kun meget sjældendt har vi noget, der minder om undervisning på programmet – for det er kun i fælleskab, vi kan løfte opgaverne med skaffe nogle interessante og gode fotomuligheder. Så forvent ikke at du kommer i aftenskole…

Læs mere om os på vores hjemmeside

Herning Fotoklub

Herning Fotoklub er den ældste af de eksisterende fotoklubber i Herning med rødder helt tilbage til 1940’erne, hvor en flok ivrige og entusiatiske amatører stiftede klubben.
Gennem de mange år, der er forløbet siden, er der sket store forandringer både inden for klubben samt det udstyr, som anvendes i dag.

Fra starten var det optagelsen af fotoet og det efterfølgende mørkekammerarbejde og kemien, der var med til at danne de mange papirbilleder, som klubben optog og viste på klubaftenen.

I dag er det stadig optagelse, men det tidligere arbejde i mørket er nu afløst af arbejdet på computer ved hjælp af fotoredigeringsprogrammer, der giver billeder, stadig på papir men også i form af billedfiler til fremvisning på de mange skærme, der anvendes i dag.

Det eneste, der ikke er ændret er amatørens lyst og evner til at fange de gode øjeblikke og fortælle historien i billeder. Herning Fotoklub er et godt forum, hvor medlemmerne snakker, diskuterer og hjælper hinanden videre med at dygtiggøre sig på dette spændende felt, men stadig på amatørbasis – det er fortsat “lysten, der driver værket”.

Vi har stadig plads til glade amatører, der vil med i klubben, hvor du både kan få tips og gåde råd af erfarne medlemmer og sidst men ikke mindst få del i det gode sociale miljø, der hersker hos os.

Læs mere på vores hjemmeside

Herning Billedskole

På billedskolens hold undervises i maleri, tegning, skulptur, installation og blandformer. Vores undervisere er kunstnere, billedkunstlærere og andre med billedkunstneriske kompetencer og erfaring i undervisning.


Billedskolen tilbyder også kurser for lærere og pædagoger, temakurser for skoleklasser, forløb for børnehaver, konfirmationshold og andre interessegrupper.
Klik på de gule felter herunder og se hvilke hold vi tilbyder. Du kan også orientere dig i menuen til venstre.
Har du spørgsmål så skriv eller ring til else@herningbilledskole.dk – tlf. 21442714.

Ellers læs mere på vores hjemmeside

SPLYF

Teater med ambitioner!

Splyf er Hernings amatørteaterforening, som brænder for at tage udfordringen op på de skrå brædder.
Vi arbejder hårdt for at Splyf skal være stedet for alle unge der har interesse i teatret, uanset ambitionsniveau.
Med fokus på medlemmernes forskellige niveauer, ønsker og behov, bestræber vi os på at skabe den bedst tænkelige forening for børn og unge i Herning kommune.

I foreningen sætter vi hele tiden større kreative krav til os selv og medlemmerne, men det er stadig vigtig for os at der er plads til sjov og leg – det er den glade amatør, der gør et godt teater. Splyf er en teatergruppe med ambitioner, både fagligt og kreativt. Vi arbejder med teatret på flere niveauer og sætter en ære i at alle vore medlemmer, uanset fagligt niveau kan få en oplevelse, blive en erfaring rigere og blive en del af et helt unikt fællesskab. 


Læs mere om os på vores hjemmeside

KOM OG DANS HERNING

Kom og Dans giver dig danseglæde og lyst til at kaste dig ud i bevægelse til Swing og Rock`N`Roll musik. Kom og vær med – det eneste der kræves, er lyst til udfoldelse på dansegulvet! Vi danser hver tirsdag aften.


Læs mere på vores hjemmeside

Mangler din forening på listen, kontakt kontoret.