Fede fællesskaber

Tango Midtvest

Argentinsk Tango er en improviseret dans, der kræver stor opmærksomhed på hinanden som dansepartnere. Dette er med til at forstærke det smukke, intime og følelsesmæssige udtryk i dansen.

Tango MidtVest, er en forening af frivillige tangoentusiaster med passion for den Argentinske Tango. Vi er en broget og mangfoldig flok af mennesker, der modtager undervisning i forskellige sammenhænge i Midt og Vestjylland.

Nogle er lige begyndt at danse tango. Andre har danset i flere år.

Vores fællesskab bygger på vores passion for den Argentinske Tango og for samværet og kulturen omkring tangodansen, musikken og poesien.

Vi tilbyder undervisning i tango, uanset din alder og danseerfaring.

Har du også lyst til at lære nye figurer, ny musik og nye danseentusiaster at kende?

Så glæder vi os til at byde dig velkommen i Tango MidtVest!
Læs mere om os på vores hjemmeside

Herning Astronomiforening

Herning Astronomiforening er stedet, hvis du interesserer dig for at kigge på stjernehimlen og gerne vil lære mere om universet.
Vi har medlemsaften den sidste torsdag i hver måned, undtagen juli og december.
På vores medlemsmøder har vi oplæg om aktuelle astronomiske emner, samtidig med, at der er tid til social hygge og debat.
Vi arrangerer observationsaftner ved særlige astronomiske begivenheder, eller når vejret er ideelt.
Teleskopet på foreningens observatorium er koblet op på en skærm i vores medlemslokale, så vi alle kan følge med i, hvad der sker.

Vi arrangerer guidede turer, hvor vi fortæller om vores solsystem og går en tur på astronomistien i naturskønne omgivelser.
Alle er velkomne.


Læs mere om os på vores facebook side

Herning Møntsamlerforening

Herning Møntsamlerforening er stiftet den 24 Oktober 1972
Herning Møntsamlerforening er en meget aktiv forening og de har medlemmer over hele Danmark. Deres formål er at være behjælpelige med at opbygge private samlinger, afholde medlems-anvisningssalg.
Herning Møntsamlerforening vil også meget gerne udbrede kendskabet til numismatik ved at afholde foredrag, udstillinger og samarbejde med andre foreninger.


Læs mere om os på vores hjemmeside

Fotoklubben Midtjylland

Fotoklubben Midtjylland i Herning består af en meget bred samling fotointeresserede. Vi er en god blanding af unge, ældre, nybegyndere og mere erfarne fotografer, og der er plads til alle. Ligesom vi spænder vidt og bredt hvad angår alder og erfaring, så er interessen for foto bredt fordelt ud over emner som for eksempel:

• Action • Dyr • Koncert • Arkitektur • Reklame • Mode • Macro
• Model (M&K) • Natur • Portræt • Redigering oma.

Mange fotoklubber er de rene kaffeklubber, hvor kameraet sjældent kommer op af tasken. Sådan er det bestemt ikke i Herning, hvor vi nok kan betegnes som yderst fotoaktive. Vi fotograferer mere end vi snakker.

Kun meget sjældendt har vi noget, der minder om undervisning på programmet – for det er kun i fælleskab, vi kan løfte opgaverne med skaffe nogle interessante og gode fotomuligheder. Så forvent ikke at du kommer i aftenskole…

Læs mere om os på vores hjemmeside

Herning Fotoklub

Herning Fotoklub er den ældste af de eksisterende fotoklubber i Herning med rødder helt tilbage til 1940’erne, hvor en flok ivrige og entusiatiske amatører stiftede klubben.
Gennem de mange år, der er forløbet siden, er der sket store forandringer både inden for klubben samt det udstyr, som anvendes i dag.

Fra starten var det optagelsen af fotoet og det efterfølgende mørkekammerarbejde og kemien, der var med til at danne de mange papirbilleder, som klubben optog og viste på klubaftenen.

I dag er det stadig optagelse, men det tidligere arbejde i mørket er nu afløst af arbejdet på computer ved hjælp af fotoredigeringsprogrammer, der giver billeder, stadig på papir men også i form af billedfiler til fremvisning på de mange skærme, der anvendes i dag.

Det eneste, der ikke er ændret er amatørens lyst og evner til at fange de gode øjeblikke og fortælle historien i billeder. Herning Fotoklub er et godt forum, hvor medlemmerne snakker, diskuterer og hjælper hinanden videre med at dygtiggøre sig på dette spændende felt, men stadig på amatørbasis – det er fortsat “lysten, der driver værket”.

Vi har stadig plads til glade amatører, der vil med i klubben, hvor du både kan få tips og gåde råd af erfarne medlemmer og sidst men ikke mindst få del i det gode sociale miljø, der hersker hos os.

Læs mere på vores hjemmeside

Herning Billedskole

På billedskolens hold undervises i maleri, tegning, skulptur, installation og blandformer. Vores undervisere er kunstnere, billedkunstlærere og andre med billedkunstneriske kompetencer og erfaring i undervisning.


Billedskolen tilbyder også kurser for lærere og pædagoger, temakurser for skoleklasser, forløb for børnehaver, konfirmationshold og andre interessegrupper.
Klik på de gule felter herunder og se hvilke hold vi tilbyder. Du kan også orientere dig i menuen til venstre.
Har du spørgsmål så skriv eller ring til else@herningbilledskole.dk – tlf. 21442714.

Ellers læs mere på vores hjemmeside

Footloose Linedancers

Vi tror på:
At det først og fremmest skal være hyggeligt og sjovt at danse linedance

Vi tror på:
At linedance giver god motion og sved på panden

Vi tror på:
At vi bliver glade mennesker af god musik og bevægelse

Vi tror på:
At der er plads til os alle, vores forskellige niveauer og vores forskellige musiksmag

Vi tror på:
At vi sammen kan skabe den gode stemning og det gode dansemiljø

Læs mere på vores hjemmeside

KOM OG DANS HERNING

Kom og Dans giver dig danseglæde og lyst til at kaste dig ud i bevægelse til Swing og Rock`N`Roll musik. Kom og vær med – det eneste der kræves, er lyst til udfoldelse på dansegulvet! Vi danser hver tirsdag aften.


Læs mere på vores hjemmeside

Herning Esport

Herning Esport blev i 2019 stiftet med det formål at gøre esporten mere tilgængelig i Herning Kommune. Vi er en Esport forening drevet af ildsjæle, der alle ønsker at give vores medlemmer en rigtig god og lærerig  oplevelse, når de spiller eller dyrker Esport hos os.

Læs mere på vores hjemmeside

SPLYF

Teater med ambitioner!

Splyf er Hernings amatørteaterforening, som brænder for at tage udfordringen op på de skrå brædder.
Vi arbejder hårdt for at Splyf skal være stedet for alle unge der har interesse i teatret, uanset ambitionsniveau.
Med fokus på medlemmernes forskellige niveauer, ønsker og behov, bestræber vi os på at skabe den bedst tænkelige forening for børn og unge i Herning kommune.

I foreningen sætter vi hele tiden større kreative krav til os selv og medlemmerne, men det er stadig vigtig for os at der er plads til sjov og leg – det er den glade amatør, der gør et godt teater. Splyf er en teatergruppe med ambitioner, både fagligt og kreativt. Vi arbejder med teatret på flere niveauer og sætter en ære i at alle vore medlemmer, uanset fagligt niveau kan få en oplevelse, blive en erfaring rigere og blive en del af et helt unikt fællesskab. 


Læs mere om os på vores hjemmeside

Mangler din forening på listen, kontakt kontoret.