Fars legestue

Pressemeddelelse Fars Legestue 06.10.2020

Herning Kommune og Huset No7 sætter fokus på far!
I Herning Kommune ved man, at det har en stor betydning at far og barn får en god relation helt fra starten af barnets første leveår.
Det er ingen hemmelighed, at øremærket barsel til fædre er en realitet, der blev vedtaget i EU i foråret 2019. Når den øremærkede barsel træder i kraft i Danmark senest i juli 2022, vil man derfor kunne se flere fædre der også vælger at tage barsel og dermed være endnu mere sammen med deres børn.
Vor tids fædre deltager i deres børns fødsel og pasning fordi, de selv har lyst. I dag lægger stort set alle mænd vægt på at være nærværende, at være til stede, at have kontakt, at være engageret og at have tid sammen med barnet. De ønsker at lære barnet at kende, have en rolle over for mor og barn og blive betragtet som en lige så vigtig forælder.
Det vil Herning Kommune og Huset No7 gerne imødekomme og være med til at bakke op om.

Fars Legestue kommer til Herning i Huset No7
Derfor åbner Fars Legestue i Huset No7 d. 22. oktober. Fars Legestue er et sted hvor fædre med børn i alderen 0-5 år kan komme og være aktive sammen med deres børn. De kan møde andre fædre med deres børn.
Fars legestue har åbent hver onsdage fra kl. 09.00-12.00. Du bliver mødt af Laila som altid vil sørge for, at der er kaffen på kanden og at rammerne er klar.
Sundhedsplejersken vil komme i Fars legestue 2 gange pr. måned og her kan fædrene få mulighed for at stille alle de spørgsmål de måtte have.
Fars Legestue i Huset No7 er en blandt flere rundt om i Danmark. Legestuen bliver åbnet i samarbejde med Forum for Mænds Sundhed der har projekt Far for Livet, støttet af Nordea-Fonden. ”Vi er utrolig glade for at Herning Kommune vil være med til at skabe gode rammer for fædre og børn, ved at åbne en Fars Legestue” siger sekretariatschef i Forum for Mænds Sundhed, Mie Møller Nielsen og fortsætter ”Vores arbejde med fædre, viser at mange fædre ønsker at være mere aktive sammen med deres børn, men de ved ikke altid hvor de skal finde disse aktiviteter. Derfor er Fars Legestue et rigtig godt koncept til at invitere fædre med deres børn indenfor.”

Fædres sundhed har stor betydning for børns trivsel. Sundhedsplejen i Herning arbejder systematisk med inddragelse af Far i deres tilbud. Sundhedsplejen har endvidere indgået samarbejde med og uddannet Far-ambassadører i projekt Far for livet for at sætte fokus på Fædres sundhed og styrke relationer og trivsel i familierne. Sundhedsplejerskerne glæder sig til at møde fædrene i Fars legestue.
”Vi glæder os til at byde fædre og deres børn velkommen i vores nye Fars Legestue, og håber legestuen med tiden vil vokse, så mange fædre vil få gavne af den” udtaler Line Hillerup, leder af Huset No7