fbpx
Dette event er overstået og arkiveret.

Huset No7 - Online debatmøde omkring det nye portugisiske form

Gratis Online foredrag

Huset No7 er i samarbejde med  DEO – Demokrati i Europa Oplysningsforbundet med til at faciliter Onlinedebatmøder om EU. De arbejder med folkeoplysning om EU, og holder et debatmøde omkring det nye portugisiske formandskab i EU, og hvilke planer formandskabet har for det næste halve år. Debatmødet bliver online på Zoom fredag den 22. januar 2021 kl. 15-16.

Den 1. januar overtog Portugal formandskabet for EU. Den sociale model, en bæredygtig genopretning, en retfærdig og inklusiv digital omstilling og at sikre EU s rolle i verden er blandt prioriteterne, men hvad betyder det?

På debatmødet skal vi debattere: Hvem har formandskabet i tankerne, når der tales om globalt samarbejde? Hvad vil det med det sociale topmøde i maj? Hvordan vil det sikre implementeringen af EU’s Green Deal? Hvordan skal corona-genopretningspakken rulles ud og EU’s fælles værdier, som demokrati og retsstat, forsvares? Og hvad kan det portugisiske præsidentvalg den 24. januar komme til at betyde for EU? Der vil være oplæg og debat med Britta Thomsen, som er cand. mag i historie og portugisisk, tidligere MEP er og deltager i den socialdemokratiske tænketank Foundation of European Progressive Studies´ gruppe, der skal følge Konferencen om Europas Fremtid.

« Tilbage